add

22 rujna 2014

Pravilna dresura psa

Pravilna dresura psa

Pravilna dresura psa podrazumjeva kratke vježbe. Najbolje je prestati kad ih pas naročito dobro izvršava ili ako se iznenada pojavio mali uspjeh. U dane kad ništa ne uspijeva najbolje je odmah prekinuti vježbu ili priječi na rad koji psa naročito veseli. Daleko je bolje češće i manje vježbati nego rijetko vježbati i tada previše opteretiti izdržljivost psa. To naročito vrijedi za mlade pse.

Pokušajte izraditi plan treninga psa. Pas neće moći shvatiti više vježbi odjedanput, zato moramo raditi postupno. Svaku radnju sa psom treba ponavljati više puta a da se pritom ne mijenja način rada. Najbolje je raditi sa kraćim vježbama a uočene greške odmah ispravljati. Ukoliko je pas usvojio vježbu prelazimo na slijedeću kompliciraniju. Ako pas vježbu radi nevoljko ili je taj dan ne uspijeva savladati bolje je prekinuti sa vježbom i nastaviti je drugi dan. Školovanje psa provoditi u kontinuitetu.

Glavno pravilo za pravlnu dresuru psa :
Prisilu povodnikom treba rijetko primjenjivati. U biti ćemo se prema psu na povodniku tako ponašati kao da nije vezan. Prema tome, povodnik neće biti napet , već će labavo visjeti. Tada se pas neće moći vješati o povodnik ili mu se odupirati, već će slobodno hodati i održavati vlastitu ravnotežu. Dresura pasa kod kuće je važan segment rada sa psima odnosno razvoja šteneta.

Ovisno o našem odnosu prema štenetu razvit će se odrasli pas. Odgojem mladog šteneta već od 2 mjeseca razvit će mo i dobre međusonbne odnosne koji će nam olakšati prepoznavanje reakcija i ponašanje psa u pojedinim situacijama. Odnosno poboljšat će ukupan naš međuodnos i razumjevanje.

Nema komentara:

300 x 250