add

22 rujna 2014

Metode rada kod školovanja psa

Metode rada kod dresure psa 

Na početku dresure psa obavezno sve radnje provoditi na povodniku, bez upotrebe sile. Strpljivo mu moramo pokazati što ustvari želimo s istovremenim fizičkim utjecajem. Preporučljivo je da treniramo svaki dan ili najmanje tri puta tjedno. Pas se hrani nakon vježbanja. Ovo su osnovne metode rada kod dresure psa.

Intenzivno vježbamo 10 – 15 minuta, a nakon toga slijedi 5 – 10 minuta odmora. To posebno vrijedi za mladog psa koji se brzo psihički i fizički umori, jer još nije stekao radnu kondiciju. Osim toga nije dobro raditi samo jednu vježbu duže od 10 minuta, a samu vježbu ne ponavljamo više od 3 – 5 puta za redom, jer će se pas zasititi i past će mu interes za rad.

Složeni metode rada kod dresure psa
Vježbu uvijek započinjemo od jednostavnije prema složenijoj. Složenije vježbe trebali provoditi iskusniji vodiči i treneri za dresuru pasa. Ako imamo mogućnosti a sigurno će se postići bolji rezultati ako se izvrši promjena terena. Pas brzo privikava na teren na kojem uči, zato je dobro što češće mijenjati teren na kojem se vježba. Uspostavom kvalitetnog kontakta između vlasnika i psa veliki je korak naprijed i olakšava provedbu svih vježbi sa psom i međusobnog razumjevanja. Povodnik je samo pomoćno sredstvo i trebamo naučiti da ga pravilno upotrebljavamo.

Nema komentara:

300 x 250