add

13 rujna 2008

Njemački ovčar


Njemački ovčar prvi put se pojavljuje1704. godine a potiče od starog njemačkog Hofwachtera.
Prvi klub njemačkih ovčara osnovali su 1899. godine, Maks Emil Frederich von Stephanic i Artur Majer. Osnivanjem kluba podudara se sa počecima standardizacije.

Njemački ovčar jedan je od najrasprostranjenijih pasmina pasa u svijetu.Navedeni pas je snažan, vjeran, živahan, poslušan, hrabar, pažljiv, otporan i lako se adaptira na razne klimatske promjene. Navedena svojstva ga čine pogodnim za sve oblike školovanja. Pas ostavlja dojam sigurnosti, inteligencije i okretnosti koja ulijeva povjerenje vlasniku.

Odnos između visine i dužine, kao i stav, kutovi nogu tako su usklađeni da omogućavaju dugačak i istrajan kas. Kosti su mu lake ali snažne. Prosječna visina u grebenu je 60 cm. Željena visina za mužjaka nalazi se između 60 i 65 cm a za ženku između 55 i 60 cm.

U modernom uzgoju ovih pasa, posebna se pažnja posvećuje displaziji kukova. Jedan od problema modernog uzgoja i držanja njemačkog ovčara je i torzija želuca, naročito kod prehrane dehidriranom hranom.

Njemački Ovčar Dresura



Što odabrati i koliko platiti za dresuru njemačkog ovčara?

Kod odabira na koji način će mo trenirati psa vrlo je bitno sve aktivnosti napraviti u svoje vrijeme. Njemački ovčar je dosta zahvalan i kod njega se određene stvari mogu malo kasnije napraviti odnosno može ostati kraće vrijeme bez treninga bez posljedica. Kod šteneta morate voditi brigu o odgoju i socijalizaciji. Nikako nemojte pičimati sa ozbiljnijim treningom prije 12 mjeseci starosti psa.

cijena dresure su različite od nekoliko stotina do 1000 eura. Predlažem da izbjegavate cijelu dresuru bez vaše nazaočnosti. Zašto? Zato što će pas naučiti određene vježbe koje vi nećete naučiti i nećete znati primjeniti. najbolji oblik rada je kada skupa radite i Vi i pas uz vođenje instruktora za dresuru pasa.

Druga metoda je da sami radite sa psom uz pomoć literature i video materijala. To je najjeftinija varijanta koja može puno toga dobroga donijeti u komunikaciji Vas i psa. Za stvari za koje niste sigurni uvijek se možete konzultirati kod instruktora ili u lokalnom kinološkom društvu.




Knjiga o dresuri pasa secrets to dog training u elektronskom obliku koja se može kupiti na netu i odmah skinuti na računalo a po mom skromnom mišljenju radi se o najboljoj knjigi koju možemo kupiti na netu.




Ova stvarno dobra knjiga može zadovoljiti svakog vlasnika pasa a vjerujem da i treneri koji se duže vremena bave mogu puno toga naučiti o tome kako provesti kvalitetan trening. Kad se sve to uzme u obzir cijena cca 200 kuna je više nego prihvatljiva.

Puno savjeta i trikova za dresuru pasa od početnika i objašnjenja kako odabrati psa, do naprednih korisnika i savjeta o poslušnosti,kako trenirati psa sjedi, lezi itd.ponašanju psa, problemi u ponašanju i kako ih riješitinppr agresija, grižnja, kopanje obavljanje nužde itd, briga i održavanje psa, zdravstvena zaštita do informacija o pasminama pasa.

Dove Cresswells Dog Training Online - U dresuri pasa kvalitetan video materijal može biti bolji od knjige iz razloga što nam vizualizacija omogućava bolji uvid što mi i kako trebamo napraviti a samim time brže memoriramo samu radnju.









Knjige o dresuri, brigi i prehrani Njemačkog Ovčara




German Shepherd Handbook

Your Total German Shepherd Dog, A Pet Owners Guide

Planovi kućica za pse

Easy Build Dog House Plans

Nema komentara:

300 x 250