add

28 studenoga 2008

Labrador


Labrador je pasmina koja jako voli vodu i sve moguće aktivnosti na otvorenom. Pas koji je inteligentan i kao takav uvijek je spreman na učenje.

Prvi standard za labradore napisan je 1887. godine, a kao samostalna pasmina priznat je 1905. godine.

Vrlo brzo uči i jako je vodljiv. Pogodan je za velike gradove jer nije previše glasan a sa druge strane ima unutarnju stabilnost. Pasmina koja je otporna na sve vremenske promjene ljeto - zima.

Ako želimo učiniti ovoga psa sretnim moramo ga uključiti u sve aktivnosti. Razlog tome je što je labrador pasmina puna energije.

Pasmina koja brzo uči i prikladna je za obitelj. Zbog svoje nježnosti prema djeci nije prikladan za čuvara.

3 komentara:

Anonimno kaže...

Od nedavno imam kuju labradoricu koja dosta sluša ali htio bih nešto više, npr voditi je bez lajne, dozvati je da odmah dođe da bude poslušnija.

Anonimno kaže...

Ovisi od starosti psa , od cca 2 do 6 mjeseci samo igrasa psom i upoznavanje sa novim prostorima, različitim izvorima buke, podloge i svweg ostalog čega se možeš sjetiti da pas ne bi imao strahova. Poslije toga lagane vježbe predresure hodanje uz nogu, sjedi. Tek nakon godinu dana pas je spreman na vježbe poslušnosti tipa hodanje bez lajne. Sve se vježbe rade svakodnevno i treba dosta upornosti vlasnika.

Anonimno kaže...

Samo strpljivo sa Sivkom, on je mirna pasmina i sve će biti u redu ako budete stripljivi i uporni. Pravi vođa malog Sivka.

300 x 250