add

17 prosinca 2010

Instruktor za dresuru pasa

Instruktor za dresuru kao zanimanje ili dodatni posao

Razmišljate o novom poslu u koji ne treba mnogo početnog kapitala, volite životinje, tvoj kućni ljubimac poštuje tvoje zapovijedi, ti bi mogao svoju vještinu pretvoriti u biznis.
U ovom poslu ćeš raditi i sa ljudima i sa psima. Tako da ćeš trebati učiti i čovjeka i psa novim vještinama. Ako napraviš dresuru psa bez vlasnika istog moraš naučiti kako pravilno primjeniti ono što je pas naučio ili u drugom slučaju radit ćeš kao instruktor za dresuru a vlasnik će cijelo vrijeme tečaja biti vodič psa.

U početku razmisli gdje ćeš održavati tečajeve u svom prostoru, parku, šumi ili kod vlasnika kući.

Kako započeti sa dresurom pasa - Što je potrebno za početak?


Za početak razmisli iako možda nije potrebno da li imaš neki završen tečaj kako bi dobio uvjerenje (licencu) kao trener uza obuku pasa. Raspitaj se u svojoj lokalnoj kinološkoj organizaciji o takvim tečajevima. U početku takva licenca će ti pomoći. Poslije će tvoj posao rasti od usta do usta odnosno na preporukama tvojih klijenata.

Razradi tečaj po temama tako da klijentu možeš objasniti što sve dobiva u plaćenoj cijeni odnosno što može očekivati po završenom tečaju.

Odličan materijal za rad sa psima a vjerojatno i najbolji na svijetu materijal za rad sa psima pronaći ćeš kod šaptača psima Cesar Milana Dog behavior issues? Dog Whisperer Cesar Millan can help!

Pronalazak klijenata
U početku je teži pronalazak klijenata zato je dobro ako izradiš internet stranicu, vizit kartu, oglašavaš se na mjestima gdje se skupljaju vlasnici pasa, moguće u trgovinama za kućne ljubimce, organiziraš besplatne sate treninga kako bi mogao osobno pojasniti i o svom tečaju..

Razvoj ideje
Kada se tvoj posao proširi možeš raditi i na proširenju ideja i poslva kao što su dresura pasa za reklame, traganje za drogama, traganje za eksplozivom, spasilački psi.
U ponudu možeš uvrstiti i šetanje pasa za vlasnike koji nemaju previše slobodnog vremena. Danas kada ljudi sve više rade i sve manje slobodnog vremena imaju takvih je sve više.

Organizacija prijevoza pasa za klijente.

Hotel za pse tijekom ljetnih i zimskih odmora. Boksovi se također mogu koristiti za smještaj pasa koji se nalaze na dresuri.

Onog trenutka kada tvoje znanje postane veće i sa velikim iskustvom možeš se upustiti u pisanje knjige o dresuri pasa ili snimanju DVD.

Naravno svaku od ovih stavki možeš nuditi i pojedinačno kao dodatni izvor prihoda.

Nema komentara:

300 x 250