add

21 svibnja 2010

Groblje za životinje

 Groblje za životinje
Zamislite zbog ne postojanja groblja za pse kakve su sve muke prolazili vlasnici pasa. Kada Vam
ugine Vaš kućni ljubimac morali ste razmišljati što napraviti sa tijelom uginule životinje. Pored Vaše velike ljubavi bili ste nemoćni humano zbrinuti Vašeg psa ili nwekog drugog kućnog ljubimca.

Jedino groblje za kućne ljubimce postojalo je u Rijeci koje je zatvoreno 2001 godine zbog izmjene zakona o veterinarstvu. Tako da trenutno u Hrvatskoj ne postoji mogućnost pokopa životinja što je vrlo čudno. Pitanje je da li je sigurnije da postoje lokacije koje su odobrene u kojima bi se ispitalo tlo i podzemne vode te odredio postupak što sve treba učiniti prilikom pokopa i za to se naplatila određena komunalna naknada ili da ovako svatko zakopava gdje stigne ili lešine bac po raznim mjestima kdje stvarno druge životinje mogu na lagan način razvlačit.

Tračak sunca se pojavljuje u Zagrebu i mogućnost za sve vlasnike da mogu humano zbrinuti svog kućnog ljubimca, spaljivanjem životinja u Agroproteinci. Nakon toga vlsnik bi dobio životinju u urni. Pitanje koje će se pojaviti što će vlasnici sa urnom koju dobiju u Agroproteinci. U svakom slučaju našu životinju neće razvlačiti druge životinje, nećemo sa njom zagađivati okoliš ni u slučajevima kada je životinja bolesna. Sa ovom praksom bi se počelo 2011 godine i stajalo bi od 50 do 300 eura ovisno o veličini životinje.

Nema komentara:

300 x 250